Jak obvykle vypadá snídaně ve většině ukrajinských rodin? Káva, rychle připravený chlebíček s klobásou nebo sýrem, možná knedlíky, v lepším případě míchaná vajíčka. Může to být vydatné, ale takové snídaně mají obvykle malý užitek. Proto je lepší zařadit do svého jídelníčku více zdravých produktů a alespoň 1 z nich udělat hvězdu vaší snídaně každý den.
Začněme avokádem. Jedná se o jedinečné ovoce. Je měkký, jemný, s mírným obsahem tuku, který poskytuje neuvěřitelnou sytost. Avokádo lze použít do salátů, toastů a smoothies. A můžete z něj vyrobit užitečnou a velmi chutnou alternativu k obvyklé majonéze.
Odborníci na výživu doporučili 8 produktů pro zdravou snídani
Samozřejmě je těžké si představit snídani bez vajec. Hodně bílkovin, vitamínů a stopových prvků. Vejce je lepší vařit na různé způsoby: omeleta se zelení, míchaná vejce s rajčaty, pošírovaná, obyčejně vařená. Vejce můžete použít i k přípravě salátů a nebo domácí majonézy.
Zdá se, že ovesné vločky jsou něčím mainstreamovým, takže je mnoho lidí odmítá. A za nic! Tato cereálie obsahuje mnoho výhod. A můžete ho smíchat s dalšími 3 skvělými snídaňovými jídly – ořechy, lesním ovocem a medem. A rozmanitost ořechů a bobulí vám umožní pokaždé vyrobit něco s jedinečnou chutí. Nebo si připravte zdravé svačiny!
Odborníci na výživu doporučili 8 produktů pro zdravou snídani
Ořechy a bobule lze také smíchat s řeckým jogurtem. Ano, v řečtině. Jiné mají spoustu cukrů a dalších ingrediencí, díky kterým nebude snídaně příliš zdravá. Ale užitečné jsou ořechy nebo bobule. Mimochodem, bobule se dají v létě brát čerstvé, a aby byly dostupné i v zimě, dají se zmrazit nebo dehydrovat na přípravu rychlých kaší.
Poslední na seznamu, ale ne z hlediska užitečnosti, jsou zelení. Špenát, rukola, petržel a zelená cibulka nejsou zdaleka úplný seznam zdravé zeleniny. Můžete ji namlít na omeletu, přidat do salátů, použít jako ozdobu. Dokonce i saláty vyrobené výhradně ze zeleného jsou velmi cool nápad, pokud k nim vyberete ten správný dresink.