Výběr sledě není snadný úkol. Ale jen v případě, že nevíte, jak chutná a čerstvá ryba vypadá. Odhalíme všechna tajemství, abyste měli na stole kvalitní produkt.
Někdo má rád kaviár ve sledě a někdo má rád mléko. Jsou i tací, kteří nejedí vůbec nic a ochutnávají jen maso. Ale i zde existují důsledky – někteří mají rádi maso samic a jiní mají rádi maso samců. Proto se každý milovník sleďů snaží najít způsob, jak vybrat tu nejchutnější a nejčerstvější rybu. Není to tak snadné, jak by se mohlo zdát. Pokud se však naučíte pár tajemství, můžete se naučit umění výběru ryb.
Jak si vybrat sledě s kaviárem
Kvalitní a chutná ryba bude mít silný hřbet, žábry by měly být tmavě červené, ale ne hnědé. Korpus by měl být elastický, oči růžové. Čím je ryba slanější, tím má červenější oči. Kvalitu ryby lze určit i podle hřbetu – u samic je plochý, u samců hrbatý.
Kuchaři hovořili o jednoduchém způsobu, jak si vybrat sledě na stůl s kaviárem nebo mlékem
Dávejte pozor na velikost sledě. Pokud je ryba s kaviárem, bude kostra větší. Sleď s mlékem nebo kaviárem má navíc zaoblené břicho. Je vhodné na něj zatlačit, abyste pochopili, zda je uvnitř něco. Někdy může být velké, na první pohled, bříško prázdné a měkké.
U samice s kaviárem bude břicho husté a boule bude blíže k hlavě. Samec s mlékem má měkčí břicho a boule je protažená po celém těle.
Kuchaři hovořili o jednoduchém způsobu, jak si vybrat sledě na stůl s kaviárem nebo mlékem
Kvalitu ryb je také možné určit podle tvaru tlamy. Samice mají obvykle zakulacenou tlamu, zatímco samci mají tlamu úzkou a protáhlou, která připomíná zobák. Toto pravidlo se používá nejen pro sledě, ale i pro ostatní ryby. Mimochodem, samice s kaviárem mají zakalené oči, ale pouze pokud nejsou žádné jiné známky zatuchliny – protože to znamená špatnou kvalitu ryb.