Mikrovlnná trouba je v dnešní době velmi užitečná věc. Ačkoli ji někteří lidé odmítají kvůli vyzařování podmíněně škodlivých vln, stále je to v kuchyni nepostradatelná věc. Trouba vám ušetří čas na ohřívání jídla, pomůže třikrát rychleji rozmrazit maso, připraví lahodné muffiny na jednu až dvě porce. No prostě zázračné zařízení!
Často se ale stává, že při ohřívání prvních jídel, jako je polévka nebo boršč, si s vámi mikrovlnná trouba jakoby zahraje a ohřeje ne jídlo, ale samotný talíř. Uběhly tři minuty, vytáhnete plotýnku, dáte si do pusy lžíci polévky a je to průšvih – pokrm je studený, jakoby se neohříval. Okamžitě se objeví myšlenka, že pec je rozbitá, ale není to špatné. Pojďme se na tuto problematiku podívat blíže.
Triky ohřívání jídla v mikrovlnné troubě
Ukazuje se, že k tomu, aby mikrovlnná trouba ohřívala pouze jídlo, a nikoli samotný talíř, stačí do talíře před zahájením ohřevu vložit obyčejnou lžíci. Tato metoda funguje, protože kovová lžíce pomáhá rovnoměrně distribuovat teplo po celém jídle. Odvádí část energie z desky a přispívá k lepšímu zahřívání výrobků. Hlavní věc není používat velké polévkové lžíce, je lepší vzít čajovou lžičku.
Lžíce navíc může pomoci řídit proces ohřevu, protože v některých případech zabraňuje přehřátí pokrmu na okrajích talíře a udržuje rovnoměrnou teplotní rovnováhu. Je jen důležité pamatovat na to, že byste neměli používat kovové předměty s ostrými hranami, protože to může způsobit jiskry nebo poškodit mikrovlnnou troubu.
Triky ohřívání jídla v mikrovlnné troubě
Tato jednoduchá metoda je oblíbená mezi zkušenými ženami v domácnosti, ale ne každý o ní ví. Taková jednoduchá lžíce vám pomůže nejen ušetřit čas, ale také zefektivnit ohřev jídla. Nyní, když pokrmy ohříváte, váš talíř vám nespálí prsty a jídlo se ohřeje rovnoměrně a rychle. Dobrou chuť!