Velmi brzy přijde nový rok do každého domu a s ním – mnoho lahodných občerstvení. Prozradíme vám, jak připravit lahodné sendviče s pravým červeným kaviárem.
Mnoho z nás si prostě jen těžko dokáže představit Nový rok nebo vánoční svátky bez občerstvení s červeným kaviárem. Takové dobroty již dlouho získaly status „Nového roku“, a proto se připravují stejně často jako olivier. Je tu však problém – dnes je poměrně těžké koupit skutečný produkt a nenarazit na padělek. Pokud nechcete být nepříjemně překvapeni napodobeninou produktu, je lepší poslechnout rady odborníků.
Červený kaviár – kde je falešný a kde je originál?
Samozřejmě, imitace červeného kaviáru může být často velmi podobná „originálu“. Mnozí jsou navíc s takovým produktem spokojeni – jeho chuť a konzistence jsou téměř stejné jako skutečný červený kaviár. Tento produkt se však nebude líbit vybíravým gurmánům. Chtějí používat pouze přírodní produkty. Abyste si mohli vychutnat originální občerstvení, musíte provést test.
Odborníci vysvětlili, jak správně vybrat červený kaviár, abyste nenarazili na padělek
Chcete-li to provést, musíte provést několik jednoduchých a velmi rychlých kroků:
- Pro začátek přiveďte malé množství vody k varu v konvici;
- Dále si vezměte malou, ale dostatečně hlubokou misku nebo talíř;
- Na talíř dejte malé množství červeného kaviáru a zalijte vroucí vodou.
Pokud se ve vodě objeví bílé vločky, můžete svačinu bezpečně dochutit. Pokud tam nejsou, pak jste si zakoupili padělek.
Odborníci vysvětlili, jak správně vybrat červený kaviár, abyste nenarazili na padělek
Pravý kaviár totiž obsahuje hodně bílkovin, které se při reakci s vysokou teplotou srážejí. Pokud padělek nebo napodobeninu zalijete horkou vodou, neobjeví se žádné bílé vločky. Možná bude tekutina mírně zbarvená nebo se na hladině vody objeví mastné skvrny. Nemůžeme však mluvit o žádných bílých hrudkách bílkovin.