Všimli jste si někdy, že se káva v sáčku časem stane méně aromatickou, než byla bezprostředně po otevření balení? To je pravda, zrna při nesprávném skladování ztrácejí své bohaté aroma. Minimálně musíte použít správnou kapacitu. Vzduchotěsné balení ale stačit nebude, známe jeden neuvěřitelný life hack, který zachová všechny vlastnosti vaší oblíbené kávy.
Jak zachovat bohaté aroma kávových zrn
Nejprve však začněme správným umístěním úložiště. Poté, co otevřete nové balení kávy, je nejlepší ji nalít do vzduchotěsné nádoby. Měl by být umístěn v tmavé skříni, daleko od sporáku a trouby, aby nedocházelo k teplotním rozdílům. Je důležité, aby vnější faktory nijak neovlivňovaly kávová zrna. Ale aby byl výsledek 100% účinný, musíte přidat tajnou přísadu.
Věděli jste, že hořká čokoláda má speciální vlastnosti, které umožňují zachovat aroma kávy? Obsahuje přírodní esenciální oleje, které mohou pomoci „opravit“ vůni zrn a dodat jim další hloubku a bohatost. Tato metoda je mezi znalci kávy již dlouho oblíbená – překvapivé, ale fakt!
Jak zachovat bohaté aroma kávových zrn
Jak to funguje? Do nádoby s kávou stačí vložit malý kousek hořké čokolády. Je důležité, aby čokoláda byla tmavá, protože neobsahuje téměř žádný cukr, který může změnit chuť zrna. Čas od času, když otevřete balení, zjistíte, že káva si zachovává své bohaté aroma, i když byla skladována několik týdnů.
Kromě toho, že vůně kávy neubývá, tak se také zvyšuje. Zrna získávají hlubší a nakyslé aroma, které nemůže nikoho nechat lhostejným. Jeden doušek takového nápoje vás přenese do kavárny, kamsi do útulné uličky staré Itálie. Zkuste to, abyste se ujistili.