Zkušení kuchaři se v tomto článku podělili o jeden osvědčený trik, který se bude jistě hodit všem milovníkům kuřecího vývaru.
Kuřecí polévka je jedním z nejčastějších a nejoblíbenějších jídel na stolech mnoha Ukrajinců. Málokdo však ví, že jen jedna jednoduchá ingredience pomáhá k tomu, aby byl vývar ještě chutnější a aromatičtější.
Ukazuje se, že touto dostupnou složkou jsou kuřecí kosti, které musí být umístěny ve vývaru odděleně od masa, a to pouze pomocí jedné techniky vaření. Nejprve musíte oddělit maso od kostí. Maso lze vložit do vody a zapálit.
Kosti se musí smažit na pánvi vymazané olejem. Když se na kostech objeví zlatavá kůrka, lze je přidat také do vývaru.
Tato jediná ingredience pomůže udělat kuře miliardu třikrát chutnější – o tom to celé je
Zkušení kuchaři však zdůrazňují, že v žádném případě byste to s počtem kostí neměli přehánět. Konkrétně na jeden litr vývaru bude stačit 50 g kostí. To rozhodně stačí, aby byl vývar průhledný, bohatý a světlý.
Díky lehkému smažení kostí získá budoucí polévka chutný zlatavý odstín a bude voňavější. A aby byl vývar opravdu nepřekonatelný, nezapomeňte přidat cibuli. Mrkev je lepší dát na pánev ne nastrouhanou, ale nakrájenou na malé kousky.
S tímto malým trikem od zkušených kuchařů se vám tedy jistě podaří připravit neuvěřitelně chutný a aromatický kuřecí vývar.
Poznámka:
Kuřecí vývar je perfektní základ pro stovky polévek. Podle chuti se do hotového vývaru přidávají nudle, rýže, pohanka, hrášek, čočka, zelenina a mnoho dalších surovin.