Jaké chutné věci lze připravit předem, abyste 31. prosince nestáli u sporáku: seznam jídel je obrovský

Olivier a krabí salát: den předem uvařte zeleninu a vejce

Nejen pro Oliviera, ale i pro ostatní saláty lze zeleninu uvařit předem, den před podáváním. Vařte například mrkev a brambory ve slupce, vejce – natvrdo. Poté vychladíme a dáme do lednice blíže ke stěně, kde je teplota nejnižší.

Hlavním pravidlem, jak prodloužit trvanlivost salátu, je nesmíchat všechny ingredience najednou. To platí zejména pro maso, vejce, omáčky a potraviny s vysokým obsahem vody, jako jsou okurky nebo konzervovaný hrášek a kukuřice. Ale můžete otevřít sklenici a přidat je na poslední chvíli.

Abyste to měli jednodušší, 30. prosince před spaním nebo 31. ráno nakrájejte zeleninu na kostičky, rozmixujte, ale nekořeňte. A těsně před podáváním přidejte okurky, hrášek, vejce, klobásu a majonézu.

Sleď pod kožichem a mimóza: udělat ráno

Vrstvené saláty se také připravují dlouho. Aby byl váš úkol jednodušší, uvařte si zeleninu den předem a samotný salát sbírejte ráno 31. prosince. V lednici takový salát, i ochucený majonézou, klidně vydrží až do večera. Přesně to dělají v zařízeních veřejného stravování. Hlavní věcí není nechat rybí saláty až do 2. ledna, je lepší je dělat v malém množství, ale čerstvé.

Odborníci řekli, co si připravit předem, abyste 31. prosince nestáli u plotny

Kholodets: uvařte den předem a před podáváním ozdobte

Podle kuchařů lze želé skladovat ne déle než jeden den, pak se v něm vyvinou patogenní bakterie. Ani za těch nejlepších podmínek byste neměli želé uchovávat v chladničce déle než 1,5 dne. Aby ale zdobila váš sváteční stůl 31. prosince, může se 30. prosince uvařit, roztřídit a nalít do jedné velké, dobře skladné formy.

Neztrácejte čas naléváním želé do malých formiček. Pořád je tak nepohodlné ho skladovat. Před podáváním můžete želé opatrně nakrájet na stejné čtverečky, ozdobit zelení a figurkami vyříznutými ze zeleniny – takto bude vypadat působivěji než v misce.

Masový pokrm: marinujte den předem

Nebude fungovat připravit si předem horký pokrm z masa, pokud chcete, aby byl jemný a šťavnatý. Maso ale můžete marinovat v noci na 31. prosince. To platí zejména pro celé jatečně upravené tělo nebo velký kus. V marinádě bude chutnější a měkčí. Maso stačí vyndat z chladného místa a vložit do trouby. Zatímco se peče, můžete sbírat saláty a občerstvení.

Ryba se ale předem nemarinuje. Je lepší ho připravovat čerstvý bezprostředně před podáváním. Pokud chcete, aby hlavním novoročním jídlem byl pečený pstruh, rozmrazte ho ráno nebo si ho kupte vychlazený. Do misky nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte lžíci citronové šťávy a všechno potřebné koření rozdrcené v mlýnku nebo hmoždíři. Poté pomocí kuchařského štětce všechny ryby důkladně potřete touto marinádou a pečte v alobalu na 160 stupňů 40-50 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Zvonek Kladno

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: