Obrovské množství gurmánů prostě zbožňuje boršč s uzeným masem. Málokdo však tuší, že nezbytnou ingrediencí tohoto oblíbeného pokrmu je obyčejný citron.
Zkušení kuchaři doporučují do polévky, která se teprve připravuje, přidat polovinu citrusového ovoce. Tento jednoduchý, ale neuvěřitelně účinný kulinářský krok vám umožní dosáhnout dvou pozitivních výsledků najednou.
Jak správně přidat citron do boršče
Připravili jste si vývar na bázi uzeného masa? Poté k ní přidejte orestovanou řepu, výpek (směs mrkve a cibule orestované na pánvi), předem stažené a nakrájené maso a také půlku citronu. K tomu je třeba citrusové plody oloupat a jemně nakrájet.
Výsledky přidání citronu do boršče
Jak poznamenávají kuchaři, díky této citrusové složce se dokonale odhalí chuť uzeného masa. Jinými slovy, mírná kyselost způsobí, že boršč bude mnohem aromatičtější. Použití citronu navíc pomůže zachovat barvu řepy. Získáte polévku, která se bude odlišovat sytou rubínovou barvou.
Kuchaři řekli, proč dát půl citronu při vaření boršče
Jak podávat boršč na stůl
Boršč lze konzumovat ihned po uvaření. Ale zpravidla je druhý den ještě chutnější. Na talíři přidáme zakysanou smetanu a čerstvé bylinky. Boršč podáváme s žitným chlebem nebo máslovými rohlíky třenými česnekem. Skvělým doplňkem pokrmu bude také sádlo a koblihy.
Nyní tedy znáte jedno malé tajemství výroby fantasticky chutného a neuvěřitelně chutného boršče s uzeným masem: během vaření stačí přidat do pokrmu polovinu citronu. Tento osvědčený trik určitě vezměte na vědomí a potěšte sebe i své blízké borščem, který si okamžitě pohraje s novými, jedinečnými chutěmi!
Poznámka:
V Kyjevské Rusi se boršč připravoval z jedlých listů rostliny boršč – odtud název. Později se začalo vařit s řepou a od 19. století se přidávaly brambory.